Practical Care

Coaching voor particulieren

" Happiness is not something ready made.

It comes from your own actions. " (Dalai Lama 1935)

Stress wordt steeds meer gezien als volksziekte nummer één. Vele lichamelijke en geestelijke aandoeningen zijn direct of indirect aan stress gerelateerd. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Mensen lopen in hun leven tegen zaken aan waar ze op dat moment even geen uitweg meer in zien. Een coach helpt je weer grip te krijgen op je eigen leven en de keuzes te maken die bij jou passen.

Practical Care biedt begeleiding aan particulieren op de volgende gebieden;

- persoonlijke ontwikkeling

- het reduceren van angsten

- relatie problematiek

- verlies- en rouwverwerking

- psycho-somatische aandoeningen

- het accepteren en leren omgaan met (chronische) ziekten

- het leren omgaan met onomkeerbare veranderingen in het leven

- het vergroten van daadkracht wat kan leiden tot oplossingen

- hulp en begeleiding na een ongeval.

Door middel van het voeren van gesprekken onderzoekt u samen met de coach uw belevingswereld, zodat u zelf inzicht krijgt in uw eigen mogelijkheden.

U wordt geholpen bij het oplossen en hanteren van problemen, en het vinden van antwoorden op uw vragen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uw eigen probleemoplossend vermogen, creativiteit en intuïtie. U leert ongebruikte mogelijkheden te benutten. 

Coaching is resultaatgericht en blijft dus niet alleen bij praten over gevoelens en emoties. Er worden daadwerkelijke doelen gesteld en manieren gevonden om deze te bereiken in uw dagelijks leven. Coaching helpt u dichter bij uw eigen gevoel te komen, om zelf keuzes te maken en uiteindelijk diegene te worden die u graag wilt zijn.